14 Mart 2010 Pazar

ÖNCE YALITIM SONRA KOMBİ

Yakıt tasarrufunun çok önemli bir kısmını cihazınız değil mekânınız yapar. Isı verimi açısından cihazınızın iyi ısıtması kadar mekânınızın iyi ısınması da önemlidir. Burada sihirli kelimemiz: Yalıtım. Ev kiralarken, satın alırken ya da tadil ettirirken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz halinde iyi ısınan bir mekânda oturduğunuzu garanti edebilirsiniz:

1) Evinizin yalıtımı mükemmel olmalıdır. Yakıt giderinizi düşürecek en önemli faktör yalıtımın iyi olmasıdır. Tavanda ve duvarlarda yalıtım yapılmış mı? Bunu mutlaka öğrenin. Eğer eviniz ısıyı dışarı kaçıracak şekilde yapılmışsa cihazınız ne kadar iyi olursa olsun ısınamazsınız. Doğru yalıtımın nasıl yapılacağını ve nasıl kontrol edileceğini daha sonraki bir yazımda sizlerle paylaşacağım.
2) Tesisatınız eski ise mutlaka bakım yaptırılmalı.
3) Radyatörlerinizin fazla olması sistemin düşük sıcaklıklarda çalışabilmesine olanak sağlar bu durum kombinin tasarruflu çalışmasını sağlar.

Unutmayın! En tasarruflu kombi verimi en yüksek olup kullanımı doğru yapılan kombidir. Doğru kullanılmadığında ne marka olursa olsun kombiniz çok yakacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder